HefmagnetenDe hefmagneet dient tot manipulatie met plat en cirkelvormig materiaal bv. in werkplaatsen, magazijnen met metallurgisch materiaal, bij bediening van scharen, persen, brand- en metaalbewerkingmachines, bij vervanging van vormen in spuitpersen.

Door de toepassing van zeer sterke neodymiummagneten NdFeB bereiken we een grote prestatie bij kleine afmetingen van hefmagneten.

Voordelen van hefmagneet

Hefmagneten

  • magneet kan makkelijk "aan- en uitgezet worden" met een hendel aan de zijkant.
  • magnetische kracht is niet beperkt in de tijd
  • draagkracht van de magneet is 100 - 2000 kg
  • onafhankelijk van elektriciteit
  • minimale onderhoudseisen

We verkopen alleen gecertificeerde magneten

Certificaat ISO 9001:2008Onze hefmagneten worden door het Machinebouwkundig Keuringsinstituut te Brno gekeurd. Elke hefmagneet wordt vóór de verkoop afzonderlijk getest en wordt gezamenlijk met het certificaat met de opgegeven draagkracht geleverd. Elke hefmagneet voldoet aan de eisen van de richtlijn van het Europese Parlement en de Raad 2006/42/EG.

We hebben operationele levertijden

De levertijd bij alle types hefmagneten bedraagt twee werkdagen na de plaatsing van de order. We leveren op bestelling ook magneten met de draagkracht van 5.000 kg.

Online verkoop van magneten

In onze webwinkel kunt u van uitgebreid assortiment kiezen

HEFMAGNETEN KOPEN

Te downloaden bestanden

Testen van hefmagneten

Testen van hefmagnetenWe voeren revisietesten van alle types en merken van permanente hefmagneten uit. De revisie van een hefmagneet bestaat niet alleen uit de sterkteproef van alle onderdelen en uit slijtagecontrole (onze nadruk ligt op de controle van het raakvlak). Het belangrijkste deel van de revisie is de meting van de afscheurkracht van de magneet in onze testinstallatie (van de kracht waarbij het overgedragen last van de magneet afscheurt).

In het belang van de arbeidsveiligheid wordt vereist dat de draagkracht van een hefmagneet drievoudig is (d.w.z. een magneet met de draagkracht van 300 kg zou een test op 900 kg moeten kunnen doorstaan). Na de test verstrekken we natuurlijk een keuringsprotocol.

Bij alle types en merken permanente hefmagneten vis het aanbevolen om de revisie 1 keer per jaar te laten doen.

Regelmatige revisies en testen van hefinstallaties (waaronder ook de permanente hefmagneet valt) zijn belangrijk voor voorkoming van arbeidsongelukken. We kunnen hefmagneten ook repareren.

Wilt u uw magneten laten testen?

Vraag ons. We komen elke klant tegemoet.

TESTEN AFSPREKEN