Uitschuifbare roterende magnetische scheider (MSVR)

Uitschuifbare roterende magnetische scheiderDe roterende magnetische scheider bestaat uit uitschuifbare magnetische buizen, die in een kastconstructie geplaatst zijn. De component met magnetische buizen is bevestigd op een door de elektromotor (400 V) aangedreven as. De buizen draaien dus voortdurend waardoor het risico van slijtage van de hulzen van magneten door slijpmateriaal verlaagd wordt evenals het risico van verstopping van de scheider door minder korrelig materiaal. De installatie is gezandstraald (maar kan ook in gepolijste versie geleverd worden).

De magnetische scheider is afgesloten door vierkanten flensen. We kunnen echter ook aan uw eisen voldoen betreffende de ingang- en uitgangmaten en verschillende soorten afsluiting.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Voordelen van de scheider

    1. Zeer grote efficiëntie van separatie.

<li">Roestvrijstalen uitvoering 1.4301. <li">Roterende buizen worden door elektromotor aangedreven. <li">Verlaagd risico van slijtage van de buizen. <li">Meerdere rotatiesnelheden van magnetische buizen.

Wat voor materialen kunnen worden gescheiden

  • Korrelige en minder goed doorlaatbare mengsels
  • Klonterige materialen
  • Abrasiematerialen

Constructie van de roterende scheider

De magneten bevinden zich in roestvrijstalen hulzen, zodat ze voor beschadiging beschermd worden en de reiniging zeer eenvoudig, snel en gemakkelijk is. De magnetische buizen zijn op een door de elektromotor aangedreven roterende as bevestigd. De rotatiesnelheid kan gewijzigd worden afhankelijk van het type buizen en de hoeveelheid van het te scheiden materiaal.

Roterende magnetische buizen

De magnetische scheider is voorzien met zeer sterke NdFeB neodymiummagneten met de magnetische inductie van 10.400 G (desgewenst kunnen we magneten met de inductie van meer dan 14.000 G leveren!). De doorsnee van de uitschuifbare magnetische buis is 30 mm, de buizenwanden zijn 0,7 mm dik. De hele installatie is compleet van roestvrij staal 1.4301.

Schoonmaak van de magnetische scheider

Het is heel makkelijk om het metalen vuil te verwijderen. Na ontgrendeling trekt u de magnetische buizen uit het lichaam van de separator uit. Daarna klapt u het deurtje open en zet u het met behulp van een zekeringschroef vast. U schuift de verzameltank op de magnetische buizen. Ten slotte haalt u de buizen samen met de verzameltank van de magnetische kernen af. De opgevangen metalen deeltjes vallen in de verzameltank en de magnetische separator is schoon.