PRODUCTEN

MENU

Magnetische scheiders

Scheiders van vloeibare mengsels met handmatige schoonmaak

Deze magnetische scheider dient tot de opvang van magnetisch metalen vuil in een stroom van vloeibare stoffen. Hij is voorzien met zeer sterke permanente magneten, zodat het magnetisch vuil door de stroom vloeistof niet meegesleept kan worden. Bij schoonmaak hoeft u de magnetische kernen niet uit de roestvrijstalen hulzen uit te halen, op die manier worden noch vervuild noch beschadigd.

Scheiders van vloeibare mengsels met automatische schoonmaak

Deze magnetische scheider dient tot de opvang van magnetisch metalen vuil in een stroom van vloeibare stoffen. Hij is voorzien met zeer sterke permanente magneten, zodat het magnetisch vuil door de stroom vloeistof niet meegesleept kan worden. Het schoonmaakproces is volautomatisch en hoeft niet door mensen bedient te worden. Hoogst mogelijke scheidingskwaliteit!

Scheiders van droge mengsels met handmatige schoonmaak

Deze magnetische scheider dient tot de opvang van magnetisch metalen vuil uit korrelige stoffen met goede korreligheid. Hij is voorzien met zeer sterke permanente magneten op basis van zeldzame gronden, die veel hogere magnetische inductie (magnetische kracht) genereren dan ferrietmagneten. Het basisonderdeel van deze magnetische scheider zijn de uitschuifbare magnetische roosters. Magnetische inductie tot 14.000 G!

Scheiders van droge mengsels met automatische schoonmaak

Deze magnetische scheider dient tot de opvang van magnetisch metalen vuil uit korrelige stoffen met goede korreligheid. Het schoonmaakproces is volautomatisch en hoeft niet door mensen bedient te worden. Hoogst mogelijke scheidingskwaliteit!

Draaiende magnetische scheider

De draaiende scheider is bestemd voor de scheiding van vuil uit minder goed doordringbare mengsels met slechtere korreligheideigenschappen en grotere brokken in het materiaal. De component met de magnetische buizen is op de door elektromotor aangedraaide as bevestigd. In de loop van de scheiding draaien de magnetische buizen langzaam. De draaisnelheid kan aangepast worden aan het type en de hoeveelheid van het te scheiden materiaal.

Plaatmagneten

Plaatmagneten zijn bestemd voor opvang van vuil uit licht doorlaatbare mengsels met minder goede korreligheid en grotere korrels, die door magnetische roosters niet vloeiend door zouden stromen. Gebruikelijk worden ze voorzien met ferrietmagneten. Het instelbare dakje zorgt voor gelijkmatige doorstroom van materiaal rechtstreeks naar de plaatmagneten. Ook in automatische uitvoering!

Magnetische inspectiestaven

Magnetische inspectiestaaf dient voor het testen van materialen op aanwezigheid van ferromagnetisch vuil. De staaf is voorzien met zeer sterke neodymiummagneten NdFeB. Het vuil kan van de staaf verwijderd worden door middel van een plastic hendel.

Plaatmagneten voor boven een transportband

De magnetische plaat voor boven een transportband is bestemd voor scheiding van kleine hoeveelheden metalen magnetisch vuil uit licht doorlaatbare mengsel op een transportband. Voor volledige werking dient de plaat dagelijks gereinigd te worden.

Magnetische scheiders voor boven een transportband

De magnetische scheider is bestemd voor scheiding van groter metalen magnetisch vuil uit licht doorlaatbare mengsels op een transportband. We leveren scheiders met handmatige of automatische reiniging.

Trommelmagneten

De magnetische trommel is bestemd voor scheiding van metalen, magnetisch vuil uit korrelige mengsels (non-ferrometalen, plastic brokken, afvalmengsels, kolen). Zijn voordeel is dat hij geen onderdeel van de transportband vormt, zodat zijn toepassing meer universeel is.

Magnetische transporttrommels

Magnetische transporttrommel is bestemd voor scheiding van metalen, magnetische vervuiling van korrelige plakkerige mengsels die op een transportband vervoerd worden. Het voordeel van de magnetische trommels is dubbele luchting van het te scheiden materiaal.

Magnetische cilinder

De magnetische cilinder is bestemd voor scheiding van metalen, magnetisch vuil uit korrelige mengsels. De magnetische cilinder kan de bestaande eindcilinder van een transportband vervangen. Hij vindt zijn toepassing overal waar de aansluitende installatie voor beschdiging door metalen deeltjes beschermd moet worden.

Magnetische staven

Magnetische staven zijn voorzien met zeer sterke NdFeB magneten. Dankzij de flinterdunne dekwand van de buis bereikt de magnetische kracht op de oppervlakte van de staaf 6 300 en 8 900 G! Met behulp van deze magnetische staven kunt u een willekeurige magnetische scheider samenstellen.

Magneten voor vultrechters van spuitpersen

Magneten voor vultrechters van spuitpersen kunnen vooral in de plasticindustrie toegepast worden waar granulaire mengsels gebruikt worden. Deze magneet kan zelfs zeer fijne stofdeeltjes van metaal opvangen. Makkelijk te reinigen.

Magnetische scheiders non-magnetische metalen

Deze scheider behoort tot de nieuwe generatie van magnetische scheiders. Hij kan ook non-magnetische metalen van magnetische metalen en andere non-ferrodeeltjes scheiden.

Bandsystemen

We ontwerpen, construeren en bouwen bandsystemen voor separatie. Volgens de wensen van de klant ontwerpen we een separatieband op maat, zodat hij aan al zijn eisen voldoet.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram