Magnetische scheider voor vloeibare mengsels met automatische schoonmaakDeze magnetische scheider met automatische schoonmaak is bestemd voor opvang van magnetisch vuil uit de stroom van korrelige stoffen. Hij is voorzien met permanente magneten, zodat het magnetisch vuil door de stroom niet meegesleurd wordt. Het gaat om neodymiummagneten veel hogere magnetische inductie (magnetische kracht) dan klassieke ferrietmagneten die het vuil in stromend vloeistof niet vast zouden kunnen houden.

Magnetische scheider voor vloeibare mengsels met automatische schoonmaakWe vervaardigen gewoonlijk de ingang- en uitgangdoorsnede van 50, 100, 150 en 250 mm. Deze magnetische scheider is ook leverbaar met dubbele behuizing, zodat de binnenhuls verwarmd kan worden (separatie bv. uit chocolade).

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Automatische schoonmaak scheider

Na de start van het automatische rijpingsproces worden magnetische kernen uit de roestvrijstalen buizen in het bovenste gedeelte van de magnetische scheider uitgeschoven, het spoelwater verwijderd volledig de metalen vervuiling die door middel van een uitlaatklep in het onderste deel van de scheider geloosd wordt. Voor de start van het reinigingsproces kunt u door middel van een andere klep restmateriaal uit het lichaam van de magnetische scheider lozen.

Deze magnetische scheider wordt bediend met behulp van pneumatische elementen FESTO en het schoonmaakproces wordt via de programmeerbare automaat PLC – SIEMENS gemonitoord.

Het materiaal stroomt door de scheider

De scheider vangt metalen vervuiling op

Het materiaal stroomt door de bypass

De scheider wordt gereinigd

Otevřený bypass

Scheidingsbak – tweegraden scheiding uit vloeibare mengsels

Secundaire scheiding van metalen vervuiling die door een doorstroomscheider met automatische reiniging opgevangen is.

Scheidingprocedure in een scheidingsbak

De magnetische scheider met automatische reiniging vangt metalen vervuiling uit de vloeistof op. In de loop van de automatische reinigingscyclus wordt deze vervuiling met water of een ander vloeibaar medium afgespoeld. Het spoelwater of –vloeistof wordt samen met het metaalvuil in de scheidingsbak gestort (op het plaatje rode toevoer).

Schema scheidingsbak

In het bovenste gedeelte van de scheidingsbak (rood) bevindt zich een magnetische cilinder. Door deze magnetische cilinder stroomt het spoelwater of –vloeistof naar het onderste gedeelte (groen). De magnetische cilinder vangt metaal op en de drukcilinder perst er de resten van vloeistof uit. Daarom is de gescheiden metaal bijna droog en wordt in de zijbak bewaard (grijs bak).

Een groot voordeel van deze technische oplossing is dat het spoelwater of –vloeistof hergebruikt kan worden voor het spoelen van de scheider. Het gaat om een gesloten circuit met minimaal verlies van spoelwater –of vloeistof. De vloeistof moet slechts zelden aangevuld of vervangen worden, het is zuiniger en minder arbeidsintensief.

Waar kunt u het scheidingsbak toepassen?

Overal waar het door metalen vervuilde spoelvloeistof in de riolering niet geloosd mag worden.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Voordelen van de scheidingsbak

  • hoge efficiency van magnetische scheiding
  • gesloten circuit van de secundaire scheiding – de scheider wordt steeds met dezelfde spoelvloeistof gespoeld (water, olie of emulsie), waardoor de verliezen verlaagd worden. De vloeistof wordt slechts zelden vervangen afhankelijk van de vervuiling en de frequentie van de reiniging van de scheider.
  • lage kosten voor liquidatie van het opgevangen vuil (u hoeft alleen de metalen vervuiling te liquideren, niet de spoelvloeistof)
  • minimale milieubelasting
  • behoeft geen bediening - arbeidskrachtenbesparing
  • u kunt makkelijk zien hoeveel metalen vervuiling door de scheider opgevangen is

 

Functie van de scheidingsbak

Droge gescheiden metalen in de scheidingsbak

De magnetische cilinder vangt de metalen op en de drukcilinder perst er de resten van de vloeistof uit.