Magneetscheider van non-magnetische metalenDeze scheider is vertegenwoordiger van een nieuwe generatie van magnetische scheiders. Hij kan non-magnetische metalen van magnetische metalen en overige non-metalen deeltjes scheiden. De scheider wordt door een transportband gevormd met aan het einde een magnetische cilinder. Deze cilinder is voorzien met zeer sterke neodymiummagneten NdFeB. De methode gaat van verschillend geleidingsvermogen van afzonderlijke metalen uit.
 

Constructie scheider non-magnetische metalen

Magneetscheider van non-magnetische metalenTijdens het draaien van de magnetische cilinder ontstaan wervelstromen waardoor non-magnetische metalen in de magnetische cilinder geworpen worden. Het non-metalen materiaal valt van de transportband af. Magnetische metalen worden achter de as van de magnetische cilinder meegesleept, waar ze losgemaakt worden.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Het vervoerde materiaal wordt in 2 delen gescheiden:

  • non-magnetisch metaal (aluminium, koper)
  • non-ferromateriaal (plastic, papier, hout, glas, gemengde afval)

Toepassingsmogelijkheden van de scheider van non-magnetische metalen

Voornamelijk in:

  • recyclingindustrie,
  • afvalvernietiging, afvalverwerking van elektronica, kabels etc.

Probeer eens de inductiescheider van non-magnetische metalen (Eddy current separator)!

Probeer onze testscheider! We zullen de scheider gratis op uw materiaal testen en het resultaat in kaart brengen. Alleen bij Magsy hebt u de zekerheid dat de scheider werkt, precies zoals u wilt!