Magnetische staven (MT)

Detail magnetische stavenMagnetische staven met de doorsnee van 25 en 30 mm zijn voorzien met zeer sterke NdFeB magneten. Dankzij de flinterdunne dekwand van de buis bereikt de magnetische kracht op de oppervlakte van de staaf 6 300 en 8 900 G! Met behulp van deze magnetische staven kunt u een willekeurige magnetische scheider samenstellen.

Het product is voorradig en meteen leverbaar.
MAGNETISCHE STAVEN KOPEN

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Toepassingsmogelijkheden van magnetische staven

Magnetische stavenMagnetische staven kunnen op een willekeurige drager geschroefd worden. Op die manier kunt u een magnetische rooster samenstellen. Voor betere reiniging kunt u magnetische staven in roestvrijstalen buizen schuiven. Nadat u de staven eruit haalt, valt het opgevangen metaal van de buizen af. De magnetische kracht wordt echter aanzienlijk verlaagd.

Magneten voor textielfilters (MTF)

Magneten voor textielfilters (MTF)Deze magnetische scheiders bevatten zeer sterke neodymiummagneten NdFeb en daarom s de scheiding zeer efficiënt. Deze scheider wordt in een textielfilter geplaatst, waardoor de efficiency van de filtratie aanzienlijk verhoogd wordt en tegelijkertijd wordt de levensduur van de textielfilters verlengd.

 

Samenstelling van de magnetische scheider voor textielfilters

Deze magnetische scheider bestaat uit een of twee magnetische staven en uit een roestvrijstalen drager, waarin de staven geplaatst zijn. Het geheel wordt dan in de mouw van de textielfilter geschoven. De magnetische staaf kan zeer eenvoudig op de roestvrijstalen drager vastgemaakt worden, er zijn geen schroeven nodig.

De textielfilters zelf vangen vervuiling vanaf 20 µm op. Onze magneten voor de textielfilters vangen metalen deeltjes vanaf 1,5 µm op, zoals uit de metingen van een geaccrediteerd keuringslaboratorium blijkt.

Voordelen van de magneet in een textielfilter

 • vangt metalen deeltjes vanaf 1,5 μm op
 • verlengt de levensduur van de textielfilter
 • hoog efficiënte filtratie
 • kan op uw eisen aangepast worden
 • eenvoudige reiniging dankzij het gepolijste oppervlak van de staaf
 • veiligheidsschot tussen de magnetische staven – verlaging van het risico van blessures

Het product is voorradig en meteen leverbaar.
MAGNETEN VOOR TEXTIELFILTERS KOPEN

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Toepassing van magneten voor industriële textielfilters

 • Deze magnetische inrichting hebben we met succes bv. in levensmiddelenindustrie en machinebouw geïnstalleerd.
 • Uit onze ervaring blijkt dat de roestvrijstalen drager met de magnetische staven voor het overgrote deel van textielfilters geschikt is. Mocht u textielfilters van zeer afwijkende afmetingen gebruiken, dan kunnen we de roestvrijstalen drager aanpassen..
 • De magneet is bestemd voor betere scheiding in al bestaande textielfilters.
 • U kunt de magneten voor textielfilters kosteloos uitproberen.

Wat voor materialen kan deze magneet scheiden?

 • Zeer fijne metalen deeltjes uit vloeistoffen.

Reiniging van magneten voor textielfilters

Reiniging van magneten voor textielfiltersWe vervaardigen de magnetische staven in gepolijste uitvoering, zodat ze makkelijk gereinigd kunnen worden. Het eind van de staaf is niet magnetisch, daarom kunnen de metalen er makkelijk van geveegd worden.

 1. Door het ringetje uit te trekken, trekt u de pen uit de opening in de magnetische staaf uit (de pen is op een veer bevestigd, zodat de staaf in de gewenste positie blijft)
 2. Schuif de magnetische staaf uit de pen aan de onderkant van de roestvrijstalen drager. Nu kan de staaf gemakkelijk schoongemaakt worden.
 3. Čištění magnetu do textilních filtrůTerugzetten – zet de magnetische staaf op de pen aan de onderkant van de roestvrijstalen drager en schuif de bovenste pen uit door aan het ringetje te trekken. Zet de magnetische staaf terug. De pen valt in de opening aan de bovenkant van de magnetische staaf en bevestigt de staaf in de roestvrijstalen drager.

Te downloaden bestanden