Magnetický válecDe magnetische cilinder is besteld voor opvang van metaaldeeltjes uit korrelige mengsels (hout, steen, kolen, non-ferrometalen, afval, e.d.). De zelfreinigende magnetische cilinder is  in de transportband ingebouwd, waarop het te scheiden materiaal vervoerd wordt. De  magnetische cilinders vangt de metalen deeltjes op en sleept ze mee achter de as van de cilinder, waar ze er af vallen.

Magnetický válecDoor gebruik van de magnetische cilinder wordt de kwaliteit van het verwerkte materiaal aanzienlijk verhoogd. De cilinder kan ook als bescherming van de aansluitende installatie tegen beschadiging door metalen deeltjes toegepast worden. Bij dikkere lagen van het vervoerde materiaal bevelen we aan om de cilinder in combinatie van een plaatmagneet boven de transportband  te gebruiken. Hierdoor wordt metaal uit de bovenste laag van het te scheiden materiaal efficiënt verwijderd.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Animatie van de functie van de magnetische cilinder

Gebruiksprincipe magnetische cilinder

De magnetische cilinder is voorzien met ferrietmagneten. Hij is ook leverbaar in het variant met zeer sterke neodymiummagneten NdFeB. We kunnen de magnetische cilinder op maat maken conform de wensen van de klant. Hij kan toegepast worden bij afvalrecycling (verkrijgen van magnetisch materiaal uit afvalmengsels), in zagerijen, steen groeven en mijnen.

Nuttige tip voor u – nog efficiëntere scheiding van metalen van een transportband

Plaatsing van de magnetische cilinder

Voor de maximale efficiency bij scheiding van metalen uit een dikkere laag materiaal op een transportband adviseren we naast de magnetische plaat of de bovenbandscheider (1) ook de magnetische cilinder (2) te gebruiken die metalen uit de onderste delen van de laag scheidt.