Zelfreinigende magnetische scheider boven de transportband (MS F)

Zelfreinigende magnetische scheider boven de transportbandDeze scheider is bestemd voor opvang van met name groter magnetisch vuil uit licht doorlaatbare mengsels op een transportband. Meestal wordt hij boven een transportband of cilinder in de horizontale draai van 90°geplaatst (zie tekeningen). Het opgevangen vuil wordt met behulp van een ronddraaiende band verwijderd.

 

 

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Constructie scheider boven transportband

Bij de constructie van de hebben we van onze jarenlange ervaring met productie van magnetische scheiders gebruik gemaakt. De nadruk ligt vooral op de hoge scheidingseffectiviteit (kracht en bereik van het magnetisch veld), bestendigheid van de scheider ook in veeleisende omstandigheden en betrouwbaarheid.

Deze scheider wordt vervaardigd CNC machines van topkwaliteit. We gebruiken onderdelen van wereldproducenten. Bijvoorbeeld lagers van SKF, aandrijving van Nord en schakeling universal – desgewenst met Nord converter. In het geheel is de scheider dusdanig gemaakt dat hij bestand is tegen veeleisende omstandigheden (bv. hoge stoffigheid). Alle lagers zijn zorgvuldig afgedekt.

Hoe efficiënt is de bovenbandmagneet

 

De plaatmagneet boven transportband kan desgewenst voorzien worden met glijdcontrole en toerentalcontrole.

 

Zelfreinigende magnetische scheider voor boven de transportband (MS F EKO) - ECOnomisch

Samočisticí magnetický separátor nad dopravník MS F EKOEen economisch variant van de bovenbeschreven scheider. Ook hier wordt het opgevangen vuil met behulp van een ronddraaiende band verwijderd.

Deze scheider in de economische uitvoering is uitgerust met een Nord aandrijving. Hij is voorzien met gewone lagers. Ook het lichaam van de scheiders is minder zorgvuldig afgedekt dan bij het MS F type. Beide types worden in verschillende maten vervaardigd, zodat ze boven verschillende brede transportbanden geïnstalleerd kunnen worden.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Vergelijking van de magnetische scheiders MS F en MS F EKO

 Eigenschappen Scheider MS F Scheider MS F EKO
Scheider met automatische schoonmaak ano ano
Installatie zowel haaks als parallel met de  transportband ano ano
Hoge scheidingseffectiviteit ano ano
Aandrijving NORD ano ano
Lagers SKF Gewone lagers
Toepassing in zeer stoffige ruimtes ano Niet aanbevolen
Afdekking scheider ano ne
Optioneel toerentalcontrole ano ne
Optioneel glijdcontrole ano ne

Nuttige tip voor u – nog efficiëntere scheiding van metalen van een transportband

Plaatsing van de magnetische cilinder boven een transportband

Voor de maximale efficiency bij scheiding van metalen uit een dikkere laag materiaal op een transportband adviseren we naast de magnetische plaat of de bovenbandscheider (1) ook de magnetische cilinder (2) te gebruiken die metalen uit de onderste delen van de laag scheidt.