Magnetische trommel (MB)

Magnetische trommelMagnetische trommel is bestemd voor opvang van magnetische metaaldeeltjes uit korrelige mengsels (non-ferrometalen, plastic brokken etc.). Hij wordt meestal geplaatst onder de vultrechter of achter de transportband. Het ongescheiden materiaal valt in de magnetische trommel waarin het gescheiden wordt.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Constructie magnetische trommel

Zijn voordeel is dat de trommel geen deel uitmaakt van de transportband, zodat hij breder toepasbaar is. De magnetische trommel bestaat uit een draaiende roestvrijstalen buitenhuls met meenemers en uit een magnetische kern met ferrietmagneten of met zeer sterke neodymiummagneten NdFeB. Deze magneten vormen op de oppervlakte van de trommel het nodige magnetische veld., waardoor de metalen deeltjes opgevangen worden en achter de as van de trommel meegesleept worden. Daar wordt de trommel gedemagnetiseerd en de metalen deeltjes vallen af, terwijl het non-metalen materiaal al vóór de as van de trommel afval.

Magnetische trommel in de praktijk

Animatie van de functie van de magnetische trommel

Princiep van het gebruik van de magnetische trommel

Mogelijke toepassing van de magnetische trommel

Magnetische trommels De magnetische trommel is gemaakt van roestvrij staal en kan aan uw eisen aangepast worden. Door gebruik van de magnetische trommel wordt de kwaliteit van het verwerkte materiaal aanzienlijk verhoogd. De trommel kan ook als bescherming van de aansluitende installatie tegen beschadiging door metalen deeltjes toegepast worden.

Magnetische trommel in kastconstructie (MBZ)

Magnetische trommel in kastconstructieVanwege een eenvoudige installatie van de magnetische trommel leveren we ook magnetische trommels in kastconstructies. Het scheidingsprincipe is identiek als bij de magnetische trommel. In deze uitvoering is de trommel in een kastconstructie geïnstalleerd en hoeft nergens meer op bevestigd te worden.

 

Voordelen van de kastconstructie

Magnetický buben ve skříňové konstrukciHet te scheiden materiaal wordt door de bovenste opening in de kastconstructie gestrooid. De kastconstructie is door twee openingen afgesloten, uit een valt metaal uit en uit de andere het gescheiden materiaal. De doorsnee, lengte van de trommel en de afmetingen van de kastconstructie worden aan uw eisen aangepast.

Magnetische trommel in kastconstructie

De magnetische trommel in kastconstructie wordt samen met de motor en schakelkast geleverd en kan zowel met ferrietmagneten, als met veel sterkere neodymiummagneten NdFeB voorzien worden.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

 

Magnetische trommel in kastconstructie met twee etages (MBZD)

Magnetische trommel in kastconstructie met twee etagesDeze magnetische trommel met twee etages kan toegepast worden in producties waar hogere scheidingskwaliteit bereikt moet worden door een extra magnetische trommel. Een andere toepassing is voor de minimalisering van vervuiling van de opgevangen metalen door het gescheiden materiaal daar waar de gescheiden metalen zo puur mogelijk moeten blijven.

Constructie van de trommel met twee etages

De trommels van deze scheider kunnen zowel met ferrietmagneten, als met zeer sterke neodymiummagneten NdFeB voorzien worden. Ook en combinatie van die twee is mogelijk, waarbij één trommel met ferrietmagneten en de andere met neodymiummagneten voorzien wordt. Over de juiste keuze van het meest geschikte type magneet en de juiste volgorde van trommels in combinatie van beide types magneten kunt u met ons overleggen. Neem contact met ons op. We staan u ter beschikking.

We gaan aan elke klant maximaal tegemoet. We vervaardigen producten op maat. CONTACTEER ONS VOOR DE OFFERTE VAN EEN SCHEIDER

Dit product wordt door ons bedrijf ontwikkeld en geproduceerd. Montage en service worden door onze vakkundig geschoolde technici uitgevoerd.

Voordelen van magnetische trommels

  1. combinatie van trommels met verschillende magneten
  2. hoge scheidingskwaliteit
  3. aparte toerenregeling van de trommels
  4. aanpassing aan uw wensen

Toepassing van de magnetische trommel

  • perfecte scheiding
  • minimalisering van vervuiling van de opgevangen metalen door het gescheiden materiaal

Wordt aan uw wensen aangepast

Toepassing van de magnetische trommel met twee etagesBij elke trommel afzonderlijk kunt u de toeren regelen. Desgewenst kan de trommel met geluid- en lichtsignalisatie voorzien worden.

Als producenten van deze installatie kunnen we de installatie aan uw wensen aanpassen – we passen de afmetingen van de scheider aan uw technologie aan, we kunnen u de geschikte doorsnee en lengte van trommels aanbevelen en met de keuze van de meest geschikte magneten helpen.

Overige types magnetische scheiders voor droge mengsels

Magnetische transporttrommels

Magnetische trommel dubbeldeks (MBVD) Magnetische trommel bestaat uit een statische magnetische kern en een draaiende magnetische mantel met dragers waarop metalen vuil wordt opgevangen. De onderste trommel vangt metalen vuil van de transportband op, niet magnetische materialen lopen op de transportband door. De bovenste trommel neemt het metalen vuil van de onderste trommel over en strooit […]