PRODUCTEN

MENU

We hebben een ingenieursbedrijf 500 000 CZK bespaard

Magneetscheiders zijn apparaten die een magnetisch veld gebruiken om magnetische onzuiverheden uit verschillende materialen te verwijderen. Deze scheiders spelen een belangrijke rol bij het verwijderen van ongewenste deeltjes, niet alleen uit stoffen zoals koelvloeistof, maar ook uit allerlei specifieke materialen zoals chocolade en meel.

In het hart van elke separator pulseert meestal een neodymiummagneet, een van de sterkste magneten op de markt. We vinden echter ook scheiders met ferriet- of SmCo-magneten in het hart. Deze innovatieve gereedschappen vinden toepassingen op verschillende industriële gebieden. Ze worden met name gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, papierindustrie, recycling, mineraalwinning, auto-industrie, farmaceutische en chemische industrie en vele andere sectoren waar ze een onmisbare rol spelen.

We bespaarden een ingenieursbedrijf 500.000 CZK per jaar

Stelt u zich een bedrijf voor dat motoren en tandwielkasten produceert waarbij precisiefabricage van groot belang is. Voorheen gaf het bedrijf een aanzienlijk bedrag uit aan nieuwe gereedschappen en snijkanten voor bewerkingsmachines, vanwege slijtage veroorzaakt door metalen microdeeltjes in de emulsie. Deze microdeeltjes kunnen gereedschapbladen aantasten en leiden tot snelle slijtage.

Met de installatie van magnetische afscheiders is de situatie fundamenteel veranderd. Magneetscheiders verwijderen op effectieve wijze metalen verontreinigingen uit werkemulsies, waardoor de levensduur van bewerkingsmachines wordt verlengd. Als gevolg hiervan werden de jaarlijkse kosten verlaagd, waardoor uiteindelijk meer dan 500.000 CZK per jaar werd bespaard.

Wat is de indeling van magnetische scheiders?

De onderverdeling van magnetische scheiders is gebaseerd op de aard van het materiaal dat door de scheider gaat en dat vervolgens gereinigd wordt. Ze kunnen worden onderverdeeld in separatoren voor bulkmaterialen of mengsels en separatoren voor vloeistoffen en halfvloeistoffen. Bulkmaterialen kunnen bijvoorbeeld bloem, suiker of graan zijn. Aan de andere kant behoren tot de categorie vloeistoffen en halfvloeistoffen bijvoorbeeld chocolade, ketchup of koelemulsies.

Een ander aspect voor het categoriseren van scheiders is de manier waarop de scheiders worden bediend en gereinigd. Het is altijd nodig om de magneten te reinigen van ingesloten metaaldeeltjes en het is erg belangrijk om dit regelmatig te doen. Deze handelingen kunnen automatisch of handmatig worden uitgevoerd, afhankelijk van het type scheider.

Het gebruik van magnetische scheiders heeft verschillende voordelen. Ten eerste garanderen ze de zuiverheid van de producten, wat essentieel is om aan de wettelijke normen te voldoen, terwijl ze ook de consument beschermen. In de technische sector worden deze apparaten ook gebruikt om vloeistoffen te zuiveren tijdens het productieproces. Ze stellen bedrijven in staat om de servicekosten te verlagen omdat schone vloeistoffen vriendelijker zijn voor de productietechnologie.

In de wereld van engineering en industriële productie worden elk jaar duizenden kronen verspild aan reserveonderdelen, service en nieuw gereedschap vanwege één klein ding - metaaldeeltjes en vuil in werkemulsies. Gelukkig is er een oplossing die de winstgevendheid drastisch kan verhogen: de magneetseparator.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram