PRODUCTEN

MENU

Scheider in een suikerverwerkend bedrijf

In de voedingsindustrie speelt het gebruik van scheiders een sleutelrol bij het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van voedingsproducten. Deze apparaten zijn ontworpen om vreemde deeltjes zoals metalen, plastic en glas uit voedselgrondstoffen en -producten te verwijderen. Dit minimaliseert het risico op besmetting en zorgt ervoor dat voedsel veilig is om te eten. Met separatoren kunnen hogere hygiënenormen worden bereikt in productieprocessen, wat essentieel is om de verspreiding van ziekten te voorkomen en de zuiverheid van voedselproducten te handhaven.

Het gebruik van moderne scheidingstechnologieën in de voedingsindustrie beschermt niet alleen consumenten, maar verbetert ook de productkwaliteit en minimaliseert productieverliezen. Dit stelt voedingsbedrijven in staat om te voldoen aan strenge regelgevende en normatieve vereisten.

Magnetische scheider in suikerproductie

We kunnen ook naar andere gebieden kijken dan alleen de auto-industrie of techniek. Een goed voorbeeld is de magnetische platenscheider, ook bekend als een magnetische lantaarn, geïnstalleerd in een suikerbedrijf. In dit geval heeft deze specifieke scheider zijn waarde bewezen bij het scheiden van kristallijne suiker van ongewenste onzuiverheden, rekening houdend met het feit dat de suikerfractie een grootte van 0,6 mm bereikt.

Dit type magneetseparator zit netjes in een buis met een diameter van 200 mm en kan 25 tot 30 ton kristalsuiker in een uur verwerken. Voor het scheiden van dergelijk fijn materiaal moest een speciale versie van de scheider worden gebruikt die is uitgerust met de sterkste neodymium magneten. Dankzij dit ontwerp bereikt de scheider een extreem hoge magnetische inductie van 7500 G, waarmee kan worden voldaan aan de eisen voor het scheiden van ferromagnetische onzuiverheden tot 0,5 mm.

Om absolute zuiverheid te bereiken, wordt aan het einde van het reinigingsproces nog een kastscheider geplaatst die is uitgerust met magneten met een extreme magnetische inductie van 18.700 G, waardoor ferromagnetische onzuiverheden tot een grootte van 1 micron effectief kunnen worden gescheiden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram