PRODUCTEN

MENU

Scheider in een bedrijf voor de productie van lagers

In de industrie en fabricage is het behoud van de zuiverheid en kwaliteit van grondstoffen en voorraden van cruciaal belang voor soepel lopende productieprocessen en kwaliteitsresultaten. Magneetscheiders vormen een steeds belangrijker onderdeel van deze activiteiten. In dit artikel bekijken we een magneetscheider die wordt gebruikt in een lagerfabrikant.

Magneetscheider in een lagerfabrikant

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van wiellagers stond voor een uitdaging die veel industriële bedrijven kennen - hoe de bewerkingsemulsie in optimale conditie te houden en de levensduur te verlengen. De bewerkingsemulsie is een belangrijk medium in het fabricageproces van wiellagers. Het probleem was echter dat deze emulsie gevoelig was voor vervuiling door metaaldeeltjes. Deze metaaldeeltjes waren afkomstig van verschillende bronnen, waaronder grondstoffen, gereedschappen en zelfs de machines zelf. Zodra deze metaaldeeltjes in de emulsie terechtkwamen, veroorzaakten ze problemen.

Om dit probleem op te lossen, besloot het bedrijf een automatische magnetische doorloopscheider in te zetten. De doorstroommagneetscheider werd in de emulsiedoorgang geplaatst en trok metaaldeeltjes aan terwijl ze passeerden. Door de metalen onzuiverheden uit de emulsie te verwijderen, werd de emulsie in optimale conditie gehouden. Dit verlengde de levensduur aanzienlijk. Met een schone emulsie kon het bedrijf de frequentie van emulsievervangingen aanzienlijk verlagen. Dit resulteerde in lagere kosten voor de aankoop van nieuwe media en minder afval. De verlenging van de levensduur van de emulsie met 32% had een niet te missen impact op de kosten en efficiëntie van het productieproces. Het bedrijf bespaarde niet alleen geld op emulsie- en gereedschapskosten, maar verbeterde ook de kwaliteit van zijn producten en verminderde zijn negatieve impact op het milieu door afvalvermindering.

Wat is het primaire doel van een magneetscheider?

  • Bescherming van apparatuur: Magnetische afscheiders helpen machines en apparatuur te beschermen tegen schade veroorzaakt door metalen verontreinigingen. Metaaldeeltjes kunnen slijtage veroorzaken en krassen maken op oppervlakken, wat kan leiden tot dure reparaties en vervanging van onderdelen.
  • Verbetering van de productkwaliteit: In industrieën waar productzuiverheid essentieel is, zoals de voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie, helpen magnetische afscheiders bij het verwijderen van metalen onzuiverheden, waardoor een eindproduct van hoge kwaliteit wordt gegarandeerd.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram