Magnetische ontkalker (doorsnee 20, 25, 32 mm)Hard water bevat meer calcium- en magnesiumzouten die aanslag (zgn. kalkaanslag) in waterleidingen, armatuur of kranen vormen. Dit verschijnsel wordt door wateropwarming versterkt, zodat kalkaanslag meestal verwarmingselementen van boilers, wasmachines en waterkokers aantast. De kalkaanslag verlaagt de levensduur van deze apparaten, maar vergroot ook het stroomverbruik. Bovendien is de verwijdering van kalkaanslag zeer moeilijk en kostbaar, als het überhaupt mogelijk is.

Hoe werkt de magnetische ontkalker?

De magnetische ontkalker verandert de natuurkundige eigenschappen van zouten in het  magnetische veld, heel simpel gezegd hij “verzacht” het water en beperkt aanzienlijk de kalkaanslag. Zo “bewerkte” water kan zelfs de reeds ontstane aanslag oplossen.

Plaatsing van de magnetische ontkalker op de leiding

Ons product heeft geen stroom noch reservevullingen nodig. In tegenstelling tot andere producten op de markt beschikt het over sterke neodymiummagneten met een aanzienlijk sterker magnetisch veld dan ferromagneten. De plasticmantel is voorzien met ergonomische elementen voor gemakkelijke installatie, zonder aantasting van de buizen, zonder gereedschap!

Invloed van de ontkalker op de waterkwaliteit

De mate van de hardheid- en kalkaanslagvermindering van het water hangt van het type en de staat van de leiding af, van de watertemperatuur, hardheidsgraad en overige externe factoren, daarom kan de waarde niet gegarandeerd worden!

Online verkoop van magnetische accessoires

In onze webwinkel zult u zeker een keuze maken

KOOP DE ONTKALKER IN ONZE WEBWINKEL

WAARSCHUWING:  De installatie is niet bestemd voor bewerking van drinkwater. Installeer het op een aftakking voor warmwaterleiding (naar de ketel, boiler, wasmachine).